Quantcast
Channel: معلم ابتدایی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 374

روش يادگيري رياضي

$
0
0

براي آنكه بتوانيد رياضي را بهتر بخوانيد، بهتر بفهميد، بهتر ياد بگيريد و بيشتر با آن دوست شويد، بيست نكته زير را بخوانيد و به كار ببريد:

۱-به خاطر داشته باشيد كه يادگيري درس رياضي حتما بايد در كلاس انجام گيرد، زيرا يادگيري اين درس به شدت وابسته به معلم است.

۲- براي يادگرفتن رياضيات داشتن تمركز الزامي است. پس به هنگام يادگيري سر تا پا گوش باشيد. به ويژه اينكه دبير رياضي از معدود دبيران پشت به كلاس است، زيرا دائما مجبور به استفاده از تخته براي نوشتن است.

۳- به توضيحات دبير يا مدرس رياضي بايد كاملا دقت كنيد، زيرا چكيده ي چند سال تجربه و انتقال مطلب به همراه منطق رياضياتي درس را تواماً ارائه مي كند.

۴- مراحل محاسباتي هر تمرين را به زبان خودتان براي خودتان بازگويي كنيد و راهنما و خود آموز خاص خودتان را در هر مبحث بنويسيد.

۵- از عدم توانايي يا مهارتتان در حل تمرينها و مسائل نترسيد و دلسرد نشويد، بلكه با شعف تمام با آن برخورد كنيد، زيرا با پي بردن به ضعف ها و نقص هايتان نيمي از عيب را رفع كرده ايد.

۶- به هنگام حل تمرين حدس بزنيد كه چگونه سؤال يا سؤالات مشابهي ممكن است در امتحان بيابيد.

۷- در انجام تمرينهاي هندسه، درك اين كه قضيه از شما چه چيزي را مي خواهد، مهم است. هر چه راههاي بيشتر و جديدتري براي بيان محتواي قضايا، تعاريف و اصول موضوعه پيدا كنيد، هندسه را بهتر فهميده ايد.

۸- رياضي سيري پلكاني دارد.بنابراين آمادگي مهارتي در انجام مفاهيم قبلا آموخته شده و درك آنها پيش نياز درك مفاهيم رياضي بعدي است.

۹- در كلاس درس رياضي فعال باشيد. دقت كنيد، سؤال كنيد، تمرين كنيد، مراحل محاسباتي را ثبت كنيد.

۱۰-موقع يادگيري تلاش كنيد ساختار رياضي، ارتباطات، روابط اجزاء و منطق رياضي حاكم بر آن، كاربردها و ساير ويژگي هاي نظري مطلب را بفهميد.

۱۱- با خودسنجي در تمرين هاي رياضي، بلافاصله علل ناكامي و عدم موفقيت خودتان در مقابله با تمرين را ريشه يابي كنيد. مثلا اين ناكامي ناشي از اين باشد كه:

الف) در درك و فهم رياضياتي تمرين مورد نظر مشكل داريد.

ب) در حل تمرين يا تمرين هاي مورد نظر مشكل داريد.

ج) تمرين هايي كه انجام داده ايد به حد كفايت و لازم نبوده است.

۱۲- تمرين هاي رياضي را يك ضرورت و نه اجبار تلقي كنيد و با داشتن نگرش مثبت به اين تكاليف و هدفمند بودن از تمرين هاي رياضي استفاده بيشتري ببريد.

۱۳- فقط به تمرين هاي موجود در كتاب درسي بسنده نكنيد، بلكه از كتاب هاي ويژه حل تمرين يا به اصطلاح كتاب كار هم استفاده كنيد.

۱۴- اصل اساسي در انجام تمرين هاي رياضي استفاده از استدلال قياسي است. نسبت به اين مساله حساس و واقف باشيد تا سرعت كارتان زياد شود.

۱۵- هيچ گاه به هنگام خستگي به ادامه تمرين رياضي نپردازيد، زيرا خستگي باعث كاهش دقت و تمركزتان شده و ضريب خطاها و ناكاميتان را بالا مي برد.

۱۶- رياضي مثل هر علم ديگري زبان خاص خودش را دارد. اين زبان را بفهميد و بياموزيد تا از ارتباط با رياضي لذت بيشتري ببريد. زبان رياضي مجموعه اي از اعداد، علائم و نمادها، حروف، اشكال و روابط بين آنهاست.

۱۷- يكي از موانع درك رياضي، نداشتن تصور رياضياتي مثبت از خود است. اين موانع ممكن است در درك رياضي، در تمرين رياضي، در امتحان رياضي دادن يا در تست رياضي زدن باشد. با تلاش و تمرين سعي كنيد بر اين موانع غلبه كنيد.

۱۸-اصول حل مساله را ياد بگيريد و به كار ببريد. اين اصول شامل موارد زير است:

۱) مساله را بفهميد. يعني فرض ها و شروط مسأله را درك كنيد. داده ها و مجهول ها را روي كاغذ بياوريد، ترسيم كنيد يا مجسم كنيد.

۲) ارتباط منطقي ميان داده ها، شروط مسأله و مجهول را پيدا كنيد.

۳) راه حل ها را پيدا كنيد.

۴) عمليات را اجرا كنيد و محاسبات لازم را انجام دهيد.

۵) جوابهاي به دست آمده را وارسي كنيد و از صحت آنها مطمئن شويد.

۶) راه حل هاي كوتاه تر يا متفاوت را پيدا كنيد.

۱۹- هرگز قبل از حصول اطمينان از يادگيري متن و جوهره ي درس به سراغ انجام تمرين نرويد، زيرا احتمال ناكام شدن و عدم موفقيتتان زياد خواهد بود.

۲۰- هرگز به سراغ حل المسائل نرويد مگر آنكه قبلا:

۱-كتاب درسي را خوانده باشيد.

۲-جزوه درسي تان را دقيق مطالعه كرده باشيد.

۳-از كتاب كمك درسي يا نوار يا سي دي آموزشي استفاده كرده باشيد.

۴-از معلم تان براي رفع اشكال كمك گرفته باشيد.

۵-به دوستانتان يا همكلاسي هاي برتر براي رفع اشكال مراجعه كرده باشيد.

۶-از اعضاء خانواده يا ديگران كمك گرفته باشيد.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 374

Trending Articles