دکتر سید علی کشاورز، متخصص تغذیه و مدیر گروه تغذیه و بیوشیمی دانشگاه تهران، برای کم شدن مضرات آلودگی هوا، مصرف منابع غذایی ویتامین E و ویتامین D را پیشنهاد میکند. این ویتامینها میتوانند اثرات مسمومکننده گازهای آلاینده را خنثی کنند.
ویتامین E در روغنهای گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز وجود دارد. منابع مناسب ویتامین D هم شیر، کرهو زرده تخممرغهستند که باید در برنامه غذایی روزانهتان باشند. البته میتوانید با تجویز متخصص، مکملهای ویتامین Eو Dرا هم مصرف کنید.
علاوه بر این ویتامینها، دکتر کشاورز مصرف غذاهایی را توصیه میکند که حاویآنتیاکسیدانهای سلنیومو بتاکاروتناند. سبزیجاتی مثل طالبی، انبه، کدو تنبل، فلفل، اسفناج،کلمو زردآلوبتاکاروتن دارند. سلنیوم را هم میتوانید در غذاهای دریایی، مرغ، نانو غلات سبوسدارپیدا کنید.
بدترین برنامه غذایی
مصرف تنقلات کم ارزشمثل چیپسو پفکو نوشابههای گازدار، به دلیل ایجاد اختلال در جذب عناصر مفید در بدن، میتوانند اثرات سوء آلودگی هوا را دو برابر کنند.
موادی مثل سوسیسو کالباس به دلیل داشتن مواد افزودنیو نگهدارنده، علاوه بر این که به خودی خود مضر و سرطانزا هستند، مصرف آنها برای افرادی که در معرض آلودگی هوای شهرها قرار دارند، به هیچوجه توصیه نمیشوند.
به طور کلی ما مردم را به مصرف مواد غذایی تازه و طبیعی و غیرصنعتی تشویق میکنیم تا سلامتیشان در مواجهه با عوامل خطرناکی مثل آلایندههای هوا محفوظ بماند.»
دکتر کشاورز یادآوری میکند که کودکان، سالمندان، بیمارن قلبی عروقیو بیماران ریوی، از آسیب پذیرترین گروه ها در مقابل آلودگی هوا هستند و بهتر است خانوادهها بیشتر مراقب غذاهای مصرفی این افراد باشند.